Gezinsbegeleiding bij een ingrijpende gebeurtenis

Een ingrijpende gebeurtenis (trauma) heeft een grote impact op het functioneren bij jezelf, binnen het gezin en de omgeving.

Kinderen gaan op een andere wijze hiermee om dan volwassenen dat doen. Dit is soms moeilijk te begrijpen voor elkaar binnen een gezin en vaak ook voor jezelf, het kan veel stress veroorzaken.

De begeleiding is gericht op;

Gezinsgesprekken

Gezinsbegeleiding zal met het gezin zijn waardoor verschillen in reacties inzichtelijk en begrijpelijk voor elkaar. Er wordt gewerkt aan een duurzaam proces, waarbinnen het gezin in beweging wordt gezet om zelf oplossingen te bedenken, hulp en steun aan elkaar te vragen en verbinding te houden om de ingrijpende gebeurtenis als gezin te kunnen doorstaan.

Ouder begeleiding & psycho educatie

Is van essentieel belang om binnen het gezin kalmte te bewaren, eigen emoties te kunnen (leren) reguleren en stabiliteit te creƫren. Kinderen hebben deze stabiliteit van ouders nodig.

Kindgesprekken

Kinderen andere ondersteuningsbehoeftes welke passen bij hun ontwikkeling, het monitoren van welbevinden van kinderen en vroegtijdig signaleren van stagnerende verwerking,

De begeleidingsgesprekken vinden plaats zowel thuis in het gezin als op de praktijklocatie.